Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Savaş Dinçel ( 1942)

tiyatro ve sinema oyuncusu


karikatürist



1 Nisan 1942 tarihinde İstanbul Fatih'te doğdu. İlkokulu Koca Ragıp Paşa İlkokulu'nda tamamladı. İstanbul Erkek Lisesi'ne kaydoldu. Tiyatro eğitimine İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde başladı. Tiyatro eğitiminin yanı sıra amatör olarak karikatür çizmeye başladı. Tiyatrocu olarak ilk kez İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahne aldı. 1980'den sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan uzaklaştırıldı. Daha sonra Güldürü Eğitim Merkezi'nde karikatürist olarak çalıştı. Bir süre Günaydın gazetesinde karikatüristlik yaptı. Burada 'Tonton' adlı karikatür bantlarını hazırladı. Danıştay kararı ile Şehir Tiyatroları'nda tekrar çalışmaya başladı. İki tane karikatür sergisi açtı. 'Çizgilerle Nazım Hikmet' adlı çizgi roman bir kitap hazırladı.

Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, AST ve Münir Özkul ile birlikte çalıştı. Kuruluşundan itibaren MSM - Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Kadir Has Üniversitesi Konservatuvarı'nda sahne takbikatı dersi verdi. 20 Aralık 2007 tarihinde İstanbul'da vefat etti. Zincirlikuyu Mezarlığı'na toprağa verildi.




Rol aldığı bazı oyunlar

•Yaprak Dökümü
•Pazartesi Perşembe
•Sersem Kocanın Kurnaz Karısı
•Godot'u Beklerken
•Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye
•Keşanlı Ali Destanı
•Vişne Bahçesi
•Evleme
•Artiz Mektebi
•Küçük Prens
•Hamlet 2001
•Bozuk Düzen (Güner Sümer)
•Yosma
•Sultan Gelin
•Vlademir Komarov
•Müfettiş
•Montserratt- Bir Umut İçin
•Oniki Öfkeli Adam




Yazdığı oyunlar

•Uçurtmanın Kuyruğu
•Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye
•Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye
•Çok Orijinal Bir Oyun




Yönettiği oyunlardan bazıları

•Fareli Köyün Kavalcısı
•Kuyruklu Yıldız Altında
•Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
•Uçurtmanın Kuyruğu
•Küçük Prens




Filmografi

Sessiz Gemiler 2007
Hatırla Sevgili 2007
Bir İhtimal Daha Var 2006
Esir Kalpler 2006
Eve Dönüş 2006
Sevda Çiçeği 2006
Can 2006
Bir Salkım Üzüm 2005
Ölümüne Sevdalar 2005
Peki Olur Şekerim 2003
Abdülhamit Düşerken 2002
Ekmek Teknesi 2002
Çemberler 2000
Sinekli Bakkal 2000
Bizi Güldürenler 2000
Abuzer Kadayıf 2000
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar 2000
Cumhuriyet 1998
Ağır Roman 1997
Azmi 1995
Oğlum Adam Olacak 1995
Çözülmeler 1994
Kurtuluş 1994
Bizimkiler 1989
Ateşböceği 1987
Merdoğlu Ömer Bey 1986
Aşık Oldum 1985
Kızlar Sınıfı 1984
Üç İstanbul 1983
Hababam Sınıfı Güle Güle 1981
İttihat Ve Terakki 1980
Gül Hasan 1979




Ödülleri

•Afife Tiyatro Ödülleri : Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu-Sersem Kocanın Kurnaz Karısı-2000
•8. ÇASOD "En İyi Oyuncu" Ödülleri, 2001, En İyi Erkek Oyuncu, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar
•20. İstanbul Film Festivali, 2001, En İyi Erkek Oyuncu, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar
•22. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2000, En İyi Erkek Oyuncu, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar
•2. Lions Tiyatro Ödülleri, 2002, Yılın Oyun Yazarı, Uçurtmanın Kuyruğu





VEFAT-HABER

Usta sanatçı Savaş Dinçel’i yitirdik
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
21 Aralık 2007

İSTANBUL - Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, hastanede yaptığı açıklamada, Dinçel’in ağır iç kanama neticesinde hayatını kaybettiğini belirterek, gece rahatsızlanın sanatçının, hastaneye getirildiğinde şoka girmiş olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Sönmez, bir saat boyunca “geri getirme çalışması yaptıklarını” ifade ederek, başarılı olamadıklarını kaydetti. Sönmez, “Kendisi Ekim ayında göğüs aort anevrizması nedeniyle hastanemizde ameliyat olmuştu. Ölümüne neden olan rahatsızlığın bu ameliyatla bir ilgisi yok” dedi.

Dinçel’in yoğun şekilde sigara içtiğini ifade eden Prof. Dr. Sönmez, sanatçının, ameliyattan sonra sigarayı bırakacağına söz vermesine rağmen bunu yapmadığını anlattı.

Hastaneye gelen tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen ile Mehmet Ali Alabora, Dinçel’in eşi Sumru Dinçel ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Oyunculuğunun yanı sıra karikatürist olarak da tanınan Dinçel, İstanbul’da doğdu. Tiyatro eğitimine İstanbul Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde başladı. İlk kez istanbul Şehir Tiyatroları’nda sahne aldı.

1980 askeri darbesi sonucu tiyatrodan uzaklaştırıldı. Bir süre Günaydın gazetesinde karikatüristlik yaptıktan sonra, Danıştay kararıyla yeniden şehir tiyatrolarına döndü.

İki kez karikatür sergisi açtı. Ziya Öztan’ın yönetmenliğini üstlendiği Kurtuluş ve Cumhuriyet adlı filmlerde İsmet İnönü’yü canlandırdı.

Şehir Tiyatroları’nda oyunculuk ve yönetmenlik yapan, amatör çizim ve afiş işleriyle uğraşan Dinçel; Hababam Sınıfı, Merdoğlu Ömer Bey, Ağır Roman, Sinekli Bakkal, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Oğlum Adam Olacak gibi ünlü filmlerle, TV’de Ekmek Teknesi ve son dönemde oynayan Sessiz Gemiler gibi dizi filmlerde rol aldı.








Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Boldixil hangi eczanelerde satılıyor? Boldixil şampuan fiyatları?
   Kiralık dairenizi nasıl alırdınız? Apartman, rezidansta ya da site içinde?
   Üniversite Öğrencilerinin Kiralık Daire Ararken Karşılaştıkları Zorluklar
   Datça macunu satan eczaneler, aktarlar ve akciğer detoksu satış noktaları
   Sevgiliye Hediye Alternatifleri
   Yüzellilikler Listesi
   ULUSLARARASI “İPEK YOLU’NUN YÜKSELİŞİ VE TÜRK DÜNYASI” BİLGİ ŞÖLENİ
   OSMANLI PADİŞAHLARI SIRALAMASI
   33 yazarın Türk Çocukluğu
   MAHMUT ÇETİN HAKKINDA YAZILANLAR

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım



   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



biyografi.net@gmail.com

İkitelli Vergi Dairesi
11452255634
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret Kpss Kitapları Pasaj Grup
Powered By Webofisi.com