Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Nilüfer Aydan

sinema oyuncusu



29 Ocak 1940 tarihinde İstanbul'da doğdu. 1955 yılında bir filmde küçük bir rolde oynadı. Üç yıl sonra profesyonel sinema oyunculuğuna başladı. Dans ve folklore ilgi duydu. Yılmaz Duru ile evlendi. Oğlu Turhan Sermi Duru 1958 yılında doğdu. 1958-1961 yılları arasında eşi Yılmaz Duru ile Amerika'da New York City Broadway sahnelerinde folklor ve çeşitli Turk dans örneklerini sergileyerek kariyerlerine devam ettiler. 1961 yılı sonlarına doğru Amerika'dan dondüler ve ayrıldılar.

Nilüfer Aydan 1963 yılında yönetmen Halit Refiğ ile evlendi. Bu evlilik kısa sürdü. 1969 yılında son evliliğini yaptı. Sinema hayatına 1983 yılına kadar ara verdi. İkinci çocuğu Kayhan Yılmaz 1970 yılında doğdu.

Halen sinema ve televizyon dizilerinde rol almaktadır.

Ödülleri:
37. Antalya Film Şenliği, 2000, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Renkli - Türkçe




Filmografisi

Hicran Sokağı - 2007
İki Koca Adam - 2007
Yeşeren Düşler - 2006
Eğreti Gelin - 2004
Zümrüt - 2004
Mavi Rüya - 2004
Şeytan Sofrası - 2004
Berivan - 2002
Bir Aşk Hikayesi - 2000
Gelinlik Kız - 2000
Hırsızın Oğlu - 2000
Renkli - Türkçe - 1999
Yılan Hikayesi - 1999
Hain Geceler - 1998
Affet Bizi Hocam - 1998
Marziye - 1998
Çökertme - 1997
Ağır Roman - 1997
Bizim Ev - 1996
Kaldırım Çiçeği - 1996
Berlin in Berlin - 1993
Kıvılcım - 1993
Zirvedekiler - 1993
Düş Gezginleri - 1992
Sonsuza Yürümek - 1991
Yalı - 1990
Yalnız Değilsiniz - 1990
Üç Arkadaş - 1990
Güneş Yine Doğacak - 1989
İtirazım Var - 1989
Polis Dosyası - 1989
Sevmek ve Ölmek Zamanı - 1989
Acıların Günlüğü - 1988
Nazlı ile Emir - 1988
Yarın Artık Bugündür - 1987
Gönül Dostları - 1987
Suçumuz İnsan Olmak - 1986
Öksüzler - 1986
Vazife Uğruna - 1986
14 Numara - 1985
Bu Ne Sevgi - 1985
Halime Gülme - 1985
Mağrur Kadın , 1984
Neşemizi Bulalım - 1984
Mahallenin Gülleri - 1984
Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe - 1983
Çiçek - 1983
Efenin İntikamı - 1967
Erkek Adam Sözünde Durur - 1967
Silahların Kanunu - 1966
Seni Bekleyeceğim - 1966
Nuh'un Gemisi - 1966
Ve Silahlara Veda - 1966
Anası Yiğit Doğurmuş - 1966
Üç Korkusuz Arkadaş - 1966
Silahına Sarılan Adam - 1966
Can Yoldaşları - 1966
Cesur Kardeşler - 1966
Kıran Kırana - 1966
Gavur Dağın Eşkiyası - 1966
Kumsalda Üç Kadın - 1966
Kartal Yavrusu Hamido - 1966
Haremde Dört Kadın - 1965
Sonsuz Geceler - 1965
Ölüm Çemberi - 1965
Canın Cehenneme - 1965
Kanunsuzlar - 1965
Öfke Dağları Sardı - 1965
Canım Sana Feda - 1965
Ana Bizi Eversene - 1964
Zımba Gibi Delikanlı - 1964
Cüppeli Gelin - 1964
Güzeller Kumsalı - 1964
Yalnız Değiliz - 1964
İstanbul'un Kızları - 1964
Şehrazat - 1964
Şafak Bekçileri - 1963
Yarın Bizimdir - 1963
Baş Belası - 1963
Şehirdeki Yabancı - 1962
Gençlik Hülyaları - 1962
İki Aşk Arasında - 1961
Seviştiğimiz Günler - 1961
Yasak Aşk - 1961
Güneş Doğmasın - 1961
Dağlar Şahini Yörük Efe - 1959
Şehvet Uçurumu - 1959
Cilalı İbo Yıldızlar Arasında - 1959
Altın Kafes - 1958
Bir Dilim Ekmek - 1958
Ninni Talihsiz Yetime - 1958
Yörük Ali - 1955




AYRINTI

* Sinema sanatçısı Nilüfer Aydan'ın asıl adı Aydan Canbula'dır.





Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   BİR NESLİN ÖNCÜLERİ DİZİN
   BİR NESLİN ÖNCÜLERİ İÇİNDEKİLER
   Yüzellilikler Listesi
   ULUSLARARASI “İPEK YOLU’NUN YÜKSELİŞİ VE TÜRK DÜNYASI” BİLGİ ŞÖLENİ
   OSMANLI PADİŞAHLARI SIRALAMASI
   33 yazarın Türk Çocukluğu
   MAHMUT ÇETİN HAKKINDA YAZILANLAR
   1 KASIM 2015 SEÇİMİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ
   7 HAZİRAN 2015 SEÇİMİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ
   100. Yılında Balkan Harbi

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım



   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



biyografi.net@gmail.com

İkitelli Vergi Dairesi
11452255634
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret Kpss Kitapları Pasaj Grup
Powered By Webofisi.com