Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Durmuş Yılmaz

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı


Merkez Bankası Eski Başkanı


Ankara Milletvekili



1947 yılında Uşak’ta doğdu. Yüksek öğrenimini, İngiltere’de The City University London’da tamamladı. 1980 yılında Merkez Bankası Dış Borç Erteleme Servisinde göreve başladı. 1995 yılında müdür, 1996’da genel müdür yardımcısı oldu. 2002 yılında İşçi Dövizleri Genel Müdürü oldu. 1 Mayıs 2003 tarihinden itibaren, Banka Meclisi Üyesi olarak görev yaptı. Hazine tarafından Banka Meclisi üyeliğine seçilmişti. Banka Meclisi Üyeliği görevi, en son Merkez Bankası’nın 13 Nisan 2006 tarihinde yapılan genel kurulunda uzatılmıştı. Aynı zamanda Para Politikası Kurulu üyeliği görevini de yürütüyordu. 18 Nisan 2011'de yaş haddinden emekliye ayrıldı. Görevi, yardımcısı Erdem Başçı'ya devretti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e danışman oldu.



HAKKINDA YAZILANLAR

MERKEZ BANKASI'NDA DURMUŞ YILMAZ DÖNEMİ
Hürriyet 14 Nisan 2011

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 5 yıllık görev süresinin dolmasıyla birlikte 18 Nisan Pazartesi günü görevini bırakıyor. İşte uyguladığı politikalarla birçok tartışma yaratan, özellikle ihracatçıların tepkisini çeken ancak genel anlamda ekonomi çevreleri beğenilen Başkan Durmuş Yılmaz'dan aklımızda kalanlar...

İNGİLTERE'DE OKUDU

1947 yılında Uşak’ta doğan Durmuş Yılmaz, İngiltere’de City University of London’da ekonomi dalında lisans, University College, University of London’da lisans üstü eğitim gördü.

1980 YILINDA MB'YE GİRDİ

Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na 1980 yılında girdi. İlk olarak Dış Borç Erteleme Servisi’nde görev aldı. 1995 yılında Müdür, 1996’da Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2002 yılında İşçi Dövizleri Genel Müdürü olan Yılmaz, 1 Mayıs 2003 tarihinden itibaren Banka Meclisi Üyesi olarak atandı.

ATAMASI SANCILI OLDU

Yılmaz, TCMB Başkanlığı’na ise 18 Nisan 2006'da getirildi. Ancak bu süreç biraz sancılı oldu. İşte yaşananlar:

BAŞKAN OLARAK BÜYÜKDENİZ'İN İSMİ GİTTİ

Önceki başkan Süreyya Serdengeçti'nin görev süresinin bitmesi ile Merkez Bankası'nın başkanvekilliğine başkan yardımcısı olarak görev yapan Erdem Başçı getirildi. Kulislerde Başçı'nın asaleten de atanacağı yönünde bir beklenti vardı. Ancak hükümet başkan olarak Albaraka Türk'ün Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz'in, başkan yardımcısı olarak da DPT Müsteşar Yardımcısı Birol Aydemir ve dönemin Merrill Lynch'in yöneticilerinden Mehmet Şimşek'in isimlerinin yer aldığı kararnameleri Köşk'e gönderdi.

SEZER VETO ETTİ

Söz konusu kararnameler Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından geri gönderildi. Sezer Büyükdeniz'i veto etmesinin gerekçesi ile ilgili bir açıklama yapmadı. Başkan Yardımcılarını veto etmesini ise "Başkan yardımcılarını, asaleten atanacak başkanın belirlemesi gerekir" gerekçesine dayandırdı.

BU SEFER ONAY GELDİ

Hükümet ilk kararnamenin veto edilmesinin ardından ikinci kararnameyi 26 yıldır Merkez Bankası'nda görev yapan Durmuş Yılmaz'ı yazarak gönderdi. Bu kez kararname Cumhurbaşkanı Sezer tarafından da kabul edildi ve Yılmaz, 33 gün vekaletle yönetilen Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atandı.

EKONOMİ ÇEVRELERİ OLUMLU KARŞILADI

Ekonomi çevreleri genelde Yılmaz'ın başkanlığını olumlu olarak değerlendirdi. Özellikle vekalet belirsizliğinin bitmesi piyasalar açısından olumlu bulundu. Yılmaz yaptığı ilk açıklamada, dalgalı kur rejiminin devam ettirileceğini belirtti ve enflasyon hedeflemesinin önemine dikkat çekti. İlk faiz toplantısını ise 27 Nisan 2006'da yaptı. MB Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını yüzde 13,50’den yüzde 13,25’e çekti.

EVİNİN ÖNÜNDE AYAKKABILARLA GÜNDEME GELDİ

Durmuş Yılmaz'ın kamuoyunun gündemine oturması ise Akşam Gazetesi'nin çektiği bir fotoğrafla oldu. Yılmaz'ın evini ziyarete giden gazeteciler, kapının önünde duran ayakkabıları da çekince bu fotoğraf Türkiye gündemini uzun süre meşgul etti. Yılmaz, daha sonra yaptığı açıklamalarda evinin kapısının önündeki ayakkabıların fotoğrafının çekilmesinden hiç rahatsızlık duymadığını belirtmiş ve 'Türkiye'ye, Türkiye'nin gerçeğini gösterdiler, o fotoğraf benim gururum" ifadesini kullanmıştı.

AYAKKABILAR BURSİYERLERE AİTTİ

Gerçekten de Yılmaz Ailesi'nin evinin önündeki ayakkabılar burs verdikleri öğrencilere aitti ve bu öğrenciler Yılmaz'ı tebrik için eve gelmişlerdi. Şu anda bu öğrencilerden ikisi hakimlik yolunda, diğeri ise Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı.

İHRACATÇILAR ÇOK ELEŞTİRDİ

Durmuş Yılmaz'a görev süresi boyunca en büyük eleştiriler ihracatçı kesiminden geldi. Özellikle kriz döneminde faizleri artırdığı ve doların düşük kalmasına sebep olduğu düşüncesiyle bakanlar bazında dahi ciddi eleştirilere uğradı. O ise kendini hep Merkez Bankası'nın görev tanımıyla savundu, yani enflasyon hedeflemesi.

EN İYİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI SEÇİLDİ

Merkez Bankası'nın politikaları içeride kısmen eleştirilse de dışarıda olumlu yankılar buldu ve Yılmaz 2009 yılında iki önemli ödüle layık görüldü. Dünyanın önde gelen finans dergilerinden Euromoney, Başkan Yılmaz'ı “2009 Yılının En İyi Merkez Bankası Başkanı”, Emerging Markets dergisi de Emerging Europe kategorisinde “2009 Yılının En İyi Merkez Bankası Başkanı” seçti.

"TÜRKİYE'NİN OTOBANDAN ÇIKMASINI ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Yılmaz'ın son dönemde ısınan ekonomiyi soğutmak için faizleri indirip zorunlu karşılıklarda artışa gitmesi de çeşitli tartışmalara neden oldu. İç talebin kısılacağı endişesi ile iş dünyası ve bankacılık kesiminden farklı sesler yükseldi. Yılmaz ise politikaları şu sözlerle savundu: "Türkiye’yi otobanda son sürat giden bir otomobil gibi. Aldığımız kararlar ekonomide sigorta görevi görüyor, amaç Türkiye’nin otobandan çıkmasını önlemek."

STGLITZ'DEN DESTEK GELDİ

Yılmaz'ın son dönemde uyguladığı politikalar yurtdışında da ilgi odağı oldu. Hatta Nobel ödüllü ünlü ekonomist Joseph Stiglitz'den Yılmaz'a şakayla karışık ilginç bir destek geldi.

"AL BERNANKE'Yİ VER YILMAZ'I"

Stiglitz, Davos toplantılarında katıldığı bir TV programında “Biz size ABD Başkanı Ben Bernanke’yi verelim, yerine Durmuş Yılmaz’ı alalım” diyerek Yılmaz'ın ne kadar başarılı bulduğunu ortaya koydu. Kriz Kahini olarak adlandırılan ekonomist Nouriel Roubini de, "Merkez Bankası’nın faiz indirimi ekonomik büyüme açısından olumlu. Piyasalar açısından en doğru karar mı değil mi tartışılıyor ama Türkiye için pozitif bir bakışım var" diyerek Yılmaz'a destek verdi.

"DÜRİYE HANIM BENİ EVDE GÖRMEYE ALIŞIK DEĞİL"

Aradan geçen 5 yılda her ne kadar bazı kararları tartışma konusu olsa da genelde ekonomi çevrelerinin övgüyle bahsettiği Durmuş Yılmaz, 18 Nisan itibariyle kamu görevini bırakıyor. Bundan sonra ne yapacağına henüz karar vermedi ama evde oturmayacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Yılmaz da bu görüşü doğrulayarak "karnımızı doyurmak için elbette çalışmaya devam edeceğim. Emekli olunca büyük bir ihtimalle Düriye Hanım (eşi) ile kavga ederiz. Çünkü beni evde görmeye alışkın değil. Gelen tekliflere göre karar vereceğim" diyor.



HABER

Yılmaz: Merkez Bankası doğru yolda
10 Ağustos 2011

Merkez Bankası'nın eski Başkanı Durmuş Yılmaz, yeni Başkan Başçı'nın politikalarına onay verdi.

Merkez Bankası'nın son dönemde attığı adımlar tartışılırken, konuşmayan isimlerin başında eski başkan Durmuş Yılmaz geliyor.

Akşam'dan Çiğdem Toker'in yazısına göre, Yılmaz Başkan Başçı'nın politikalarına onay verdi.

Toker'in yazısında şu ifadeler yer alıyor: "Dört ay öncesine kadar ülkenin para otoritesinin başında bulunan Yılmaz, piyasaları önce şaşırtan, kimi kesimlerde eleştiri konusu olan politika kararlarını nasıl görüyordu?

Yılmaz'ın, önceki gün Başkan Erdem Başçı'nın da televizyonlarda ayrıntılarını açıkladığı son politikaları desteklediğini öğrendim. Parasal otorite açısından bir problem olmadığını, Merkez Bankası hamlelerinin doğru olduğunu düşündüğünü de.

'Duayen teknokrat', Merkez Bankası kadrolarının yetkin; aldığı kararların da kamuoyuna bir perspektif çizdiği kanaatini taşıyor."




HABER

"CARİ AÇIĞA KARŞI İTHALATI İKAME EDECEK YATIRIM GEREKLİ"
17.03.2012

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye'de gelen doğrudan yatırımların kar transferlerine dikkat çekti. Yılmaz, "Ülkemize doğrudan yabancı sermaye gelsin istiyoruz. Geliyor da ancak sermaye, kar transferi yaptığında üzülüyoruz, milyarlarca dolar elden gidiyor. Burada ideal olan karların dışarı transfer edilmeden ekonomide tekrar yatırım haline getirilmesidir. Hesap, kitap doğru yapılmalıdır, Türkiye hayır kurumu değildir" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Danışmanı olan eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı. Burada patronlara hitap eden Yılmaz, uluslararası yatırımlara da değindi. Sermaye girişinin devamına, faizlerin gerilemesine bağlı olarak Türkiye ekonomisinin 2011'de yüzde 8'in üzerinde büyüyeceğini dile geiren Yılmaz, bu büyümenin alt bileşenlerinde iç talep artışı olduğunu ifade etti. Büyümenin finansman kaynaklarında iç tasarrufların yeterli olmadığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Burada dış tasarruflara bağımlıyız. Bu bağımlılıktan dolayı IMF'nin de aralarında bulunduğu piyasa oyuncuları, Türkiye için düşük büyüme oranı tahmin etmişlerdir. Avrupa ekonomilerinin artı ama sıfıra yakın büyüdüğü, ABD ekonomisinin zayıf da olsa toparlandığı dönemde Türkiye sıkı maliye politikaları ile Orta Vadeli Program'da öngörülen yüzde 4 büyüme hedefini yakalayacaktır. Avrupa Merkez Bankası, Japon Merkez Bankası'nın miktarsal genişmeleri ele alındığında yüzde 4 büyümeyi yakalayacak finansmanı bulmada güçlük çekmeyeceğiz."

Durmuş Yılmaz, 2011'de yüzde 8 olan büyüme oranının 2012'de yüzde 4'e gerileyeceğini ancak, bu durumun istihdama olumsuz yansımayacağını belirtti. Büyümedeki düşüş yüzünden işsizliğin artacağı kaygılarına katılmayan Yılmaz, "Kaygı yanlıştır, çünkü ekonomi büyümeye devam edecek; işsizlik de artmayacak, düşüş hızı azalacaktır." dedi. 2011 üçüncü çeyrekten itibaren alınan tedbirlerin kur aktivitelerini yavaşlatacağını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Büyüme, işgücü ve istihdam yaratıyor. Bakın işgücüne katılım oranı yüzde 50'lere çıktı, işsizlik tek hanelere indi. 2011'de yüzde 8 olan büyümenin yüzde 4'e gerilemesi işsizliğin artacağı kaygılarına sebep oldu. Bu yanlıştır, çünkü ekonomi büyümeye devam edecek; işsizlik artmayacak, düşüş hızı azalacak. Bankaların güçlü yapısı kamu maliyesinin güçlü yapısı devam edecek. Yine döviz kurunda değer artışı 2011 sonunda enflasyonu çift haneli yapmıştır. Aynı dönemde çekirdek enflasyon artmıştır. Nisan ayından itibaren tek haneli enflasyon görülecektir."

Enflasyonun tek haneye indirilmesi, paradan 6 sıfır atılmasına rağmen mevduatın halen önemli bölümünün yabancı para cinsinden olduğundan söz eden eski Merkez Bankası Başkanı, "Bu 2001 bunalımının olduğu dönemde yüzde 60'ları aşıyordu, şu an yüzde 30'larda ama yine fazla. Gelinen aşamada halk TL'ye yatırım yapmalı" temennisinde bulundu.

"CARİ AÇIĞA KARŞI İTHALATI İKAME EDECEK YATIRIM GEREKLİ"

Cari açığa da değinen Yılmaz, bu konunun bugünün problemi olmadığını belirterek, "Bu, üretim ithalat tercihi ile ilgilidir. Olan oldu; artık geri değil, ileri bakmalıyız. Sorunu hep kur ekseninde tartıştık, bu anlamda son zamanlarda ekonomi yönetiminin yaptığı çalışmalar umut verici. Cari açıkta çıkış yolumuz rekabet ortamını bozmadan ithalatı ikame edecek, iç yatırımları artıracak yollardan geçmektedir." dedi.

Yılmaz, şu an temkinli davranan Türkiye'nin ekonomik bunalımın ardından merdivenlerin birer birer değil, ikişer, üçer adımlarla çıkması gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, büyümede yumuşak inişi temin ederken, uzun vadede yüzde 5, yüzde 6 büyüme için gereken tedbirlerin alınmasını da istedi.




HABER

Durmuş Yılmaz Başombudsman
Milliyet 1 Kasım 2012

TBMM Başkanlığı’na yapılan Başombudsmanlık başvurularından Köşk sürprizi çıktı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Başombudsman olmak için başvurusunu Meclis’e iletti. Eski İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, Rize Valiliği yapan Zekeriya Şarbak da denetçiliğe talip oldu. 150 civarında kadının aday olduğu başvurular arasında, 1926, 1933 doğumlu birçok ismin yer alması komisyonda şaşkınlık yarattı.





HABER

Durmuş Yılmaz: Siyaset benim kaldırabileceğim yük değil
Zaman 12 Şubat 2015

Yılmaz, "MHP’den aday olacağı" yolundaki iddialara ilişkin olarak, “CHP ve MHP vekillik önerdi fakat siyaset benim kaldırabileceğim bir yük değil” dedi.

Eski Merkez Bankası Durmuş Yılmaz Sözcü gazetesi yazarı Erdoğan Süzer’in sorularını cevapladı.

Sizi bundan sonraki dönemde siyasette mi göreceğiz?

Açıkçası hem MHP’den hem de CHP’den teklif geldi. Ancak ne yalan söyleyeyim, ben bu işe pek istekli değilim. Siyaset çok zor bir iş. İstifa konusu da söylediğiniz gibi. Malum kamu görevlisi değilim. Sıradan emekçi bir adamım. Siyasete girmek için istifam gerekmiyor.

- Siyasetin sizin deneyiminizde bir isme ihtiyacı olduğunu düşünmüyor musunuz?

Bana sorarsanız siyasetin hiç kimseye ihtiyacı yok. Baksanıza her yer dolu. Her yer dolup taşıyor. Bana ihtiyaç yok.

- Peki, zaman zaman ekonomiye ilişkin yaptığınız eleştirilerinizi siyasette dile getirmeyi düşünmediniz mi?

Bulunduğum ortam ve deneyimim itibariyle yaptığım değerlendirmeler tamamen objektif nitelik taşıyor. Siyaset yapmıyorum. Doğru bildiğimi söylüyorum. Beni doğru tanıyanlar da sözlerimin arkasında siyaset aramıyor. Oysa siyasete girersem bir etiketim olacak. Siyasi bir kimliğim olacak. Yine aynı şeyleri söyleyeceğim, ancak bu sefer sözlerimin ağırlığının olmayabileceği endişesini taşıyorum. Böyle bir risk ne yazık ki var.

- Siyasete kapınızı tamamen kapattınız mı, yoksa az da olsa açık kapı bıraktınız mı?

Siyaset teklifi almak güzel. Teklif getirenlere, gönderenlere çok teşekkür ediyorum. Onları kırmak istemem. Ancak siyaset benim kaldırabileceğim bir yük değil. Siyasetin gergin, kavgalı ortamı benim mizacıma uygun değil. Bu nedenle siyasete sıcak bakamıyorum. Açıkçası siyasete hiç de istekli değilim. Ancak yine de düşünmek için zaman var.





HABER

Durmuş Yılmaz MHP'den aday oldu
18 Mart 2015

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, yaptığı açıklamada, MHP Genel Merkezi'ne giderek 7 Haziran genel seçimlerinde aday adaylığı için müracaatta bulunduğunu kaydetti.

Durmuş Yılmaz, "Yarım saat önce adaylık başvurumu yaptım. Aday adaylığımın hangi ilden değerlendirileceği henüz net değil. Daha sonra ayrıntılı açıklamada bulunacağım" dedi.




HABER

Durmuş Yılmaz: Uzun vadede istikrarsızlık beklemiyorum
Zaman 9 Haziran 2015

Uşak'ta 16 yıl aradan sonra MHP milletvekili çıkardı. Uşak MHP milletvekili seçilen eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, seçimle ilgili ilk değerlendirmesinde ekonomiye dikkat çekti.

Yılmaz, ekonominin önünün açılması için güçlü bir hükümete ihtiyaç olduğunu vurguladı. MHP Uşak İl Başkanı Ali Kurt ile basın toplantısı düzenleyen Durmuş Yılmaz, “Piyasalar belirsizliği sevmez. Bu dakikadan itibaren, sabaha piyasalarda bir belirsizlik olacak. Sabah piyasalar açılıncaya kadar siyasi parti liderlerinin hükümet kurulması ile ilgili söyledikleri sözlerin piyasada algılanması, bu algıların da ayağının yere basıp basmaması belirleyici olacaktır.” dedi.

Hükümet kurulma ihtimalinin ortaya çıkması halinde piyasaların bunu satın alabileceğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: “Uzun vadede ise istikrarsızlık beklemiyorum. AKP tek başına iktidar dahi olmuş olsa artık reform yapacak gücü kalmadı. Ekonomi yüzde 2,5'lik büyüme bandına takıldı kaldı. Bunun önünün açılması için güçlü bir hükümete ihtiyaç var. Bu güçlü hükümeti de bu parlamentoda çıkaracağız diye düşünüyorum.”

7 Haziran seçimlerinin galibinin MHP olduğunu ifade eden Durmuş Yılmaz, “Büyük ses çıkarmak bağırmakla olmaz, susarak icraat yaparak da büyük ses çıkarabilirsiniz. Eski Türkiye'ye boya püskürterek yeni Türkiye olmuyor.” dedi. 2011 genel seçimleriyle kıyaslandığında MHP'nin oy oranının arttığını kaydeden Yılmaz, “Türkiye yüzde 2,5'lik büyümeye takılıp kaldı. Büyüme bandında yürüyebilmemiz için güçlü bir hükümete ihtiyacımız var. Bu parlamentonun da güçlü bir hükümet çıkaracağına inanıyorum.” diye konuştu.

Durmuş Yılmaz BusinessHT'ye yaptığı değerlendirmede piyasaların yakında durulacağını düşündüğünü söyledi. “Siyasilerin şimdi pozitif mesajlar vermesi gerekiyor” diyen Yılmaz, “Yabancı yatırımcılar bugünden itibaren bu mesajları fiyatlayabilir” diye konuştu. Koalisyonun ihtimalinin Türkiye için çok faydalı olacağını belirten Yılmaz, “Ortak tavır ile ülke kutuplaşmanın ve kamplaşmayı sonlandırabilir. Yönetim sorunları böylece aşılabilir” değerlendirmesinde bulundu.





HABER

Meclisi Durmuş Yılmaz açtı
7 Temmuz 2018

TBMM'de ilk oturumu en yaşlı üye sıfatıyla İyi Partili Durmuş Yılmaz yönetti.







Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Trabzon'un Kültürel Yüzü
   Lozan Delegeleri
   İdlib şehitleri
   BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
   Afrika Kitaplığı
   Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
   Teröre karşı 1071 akademisyen
   Irak’ta Türkmen Partiler
   Millî Birlik Komitesi Üyeleri
   KKTC Başbakanları

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım


   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



[email protected]

Etimesgut Vergi Dairesi
11512253662
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
Powered By Webofisi.com