Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Mehmet Kamış

gazeteci, yazar, editör



1966 yılında Malatya Yeşilyurt'ta doğdu. Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Aksiyon dergisinde 8 yıl Haber Müdürlüğü ve Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Zaman gazetesinde genel yayın editörlüğü ve köşe yazarlığı yaptı.





YORUM

AK Parti mi, Sarıgül mü?
Mehmet Kamış
Zaman 9 Ekim 2013

30 Mart belediye seçimleri yaklaşırken partilerin aday belirleme çalışmaları, kulisler, müzakereler de olanca hızıyla sürüyor.

Mahallî seçimler, hem şehirlerimizi hem de siyasetin geleceğini şekillendirmesi açısından son derece kritik. 30 Mart’ta sandıktan çıkacak sonuç, daha sonraki cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin de en önemli belirleyicisi olacak şüphesiz. Demokrasimiz her geçen gün ‘oy ver kenara çekil, bir daha karışma’ anlayışına doğru gittiği için bu seçimlerde kime oy verdiğimiz ve seçtiklerimizle nasıl bir anlaşma yapacağımızın çok önemli olduğu son zamanlarda yaşadıklarımızla iyice anlaşıldı. Dolayısıyla yönetilenler, en büyük kozu olan sandık ve seçimleri olabildiğince dikkatli kullanmaya özen gösterecektir. Türkiye’de ön kabullü tercihlerin her geçen gün azaldığını, artık oyların daha çok özgürlük ve hizmet vaat edene yöneldiğini söylemek hiç de yanlış olmaz. Gezi protestolarını müteakip ortaya çıkan ve önüne gelene saldıran operasyonel eylemler olmazsa seçmen tercihlerinin icraat odaklı olacağı muhakkak.

Mahallî seçimlerin en büyük savaşı şüphesiz İstanbul’da yaşanacak. Türkiye’nin yarısı demek olan İstanbul’u son yirmi yıldır AK Parti’nin yönettiğini söylersek yanlış demiş olmayız. Ancak son mahallî seçimlerde alınan oy oranları, CHP’nin iştahını ciddi ciddi artırmış durumda ve bu parti İstanbul’u kazanma hesapları yapıyor. Üstelik artık, katı laikçi bir parti olmaktan uzaklaşma çabalarını gözlemlemek mümkün. Sağ seçmene de sıcak gelebilecek bir isim olan Mustafa Sarıgül’ün muhtemelen aday gösterilecek olması CHP’nin kazanma iştahını önemli ölçüde artırıyor.

AK Parti, İstanbul’da bugüne kadar şüphesiz çok önemli hizmetlerde bulundu. İstanbul’un geçmişe göre çok daha yaşanılır bir kent haline gelmesinde onların imzasının olduğunu söylemek lazım. Ancak son yıllarda İstanbul’un her yerinin inşaat alanına dönmesi, şehrin en önemli iki aksının yani E-5 ve TEM’in etrafının imara açılması, buraların AVM ve rezidanslar ile doldurulması, önlerindeki en büyük handikap olarak duruyor. Şehrin üçüncü aksı sayılan sahil yolunda da durum farklı değil. Zaman zaman kentin trafiğinin nefes almasını sağlayan bu güzergahın imara açılması, büyük rezidans ve binalarla dolması, trafiğin iyice felç olmasına neden olacak. İstanbul’un iki önemli aksında trafik, eskiden belirli saatlerde tıkanırdı. Maalesef artık günün her saati yoğunluk yaşanıyor. Üstelik bu yollarda her gün yeni bir inşaat yükselirken, birçok binada yerleşim henüz başlamış da değil.

İstanbul son yıllarda kontrol edilmez bir şekilde büyüyor. Ancak en büyük tehlike kuzey İstanbul’un imara açılmasıyla yaşanacak. Hem üçüncü köprünün kuzeyden geçiyor olması hem de üçüncü havaalanı projesinin kuzey İstanbul’da bulunması tamamen ormanla kaplı bu bölgenin yapılaşması tehlikesini beraberinde getiriyor. Hem Anadolu hem de Avrupa yakasında birer milyon nüfuslu iki kentin inşa edileceğinin açıklanması ise konunun vahametini ortaya koyuyor.

Bunun iki açıdan tehlikeli olduğu kanaatindeyim. Birincisi İstanbul’un akciğeri hükmündeki kuzey ormanları ortadan kalkacak. İkincisi İstanbul kontrol edilemeyen devasa bir şehir haline gelecek. Bugün bile kontrol edilmesi bir hayli zor olan bu şehrin yeni yerleşim alanlarıyla nasıl bir hale geleceğini düşünmek bile korkutuyor insanı.

Umut ederim ki mahallî seçimlere yaklaşırken kentlerimize ve özellikle İstanbul’a bir kere daha alıcı gözle bakarız, toplumsal reaksiyonların farkına varırız. Çünkü bu seçimin telafisi yok.







Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Trabzon'un Kültürel Yüzü
   Lozan Delegeleri
   İdlib şehitleri
   BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
   Afrika Kitaplığı
   Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
   Teröre karşı 1071 akademisyen
   Irak’ta Türkmen Partiler
   Millî Birlik Komitesi Üyeleri
   KKTC Başbakanları

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım


   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



[email protected]

Etimesgut Vergi Dairesi
11512253662
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
Powered By Webofisi.com