Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Ragıp Zarakolu

yazar, yayıncı



1948 yılında İstanbul Büyükada’da doğdu. Yazmaya 1968 yılında Ant ve Yeni Ufuklar dergilerinde başladı. 1972 yılında Ant dergisinde yer alan Vietnam’la ilgili bir yazısı yüzünden hapse girdi. 1974 yılında ilan edilen genel afla özgürlüğüne kavuştu. 1977 yılında eşi Ayşe Nur Zarakolu ile Belge Yayınevi’ni kurarak yayıncılığa başladı.

1979 yılında kurulan Demokrat gazetesinin kurucusu ve yöneticilerinin biri oldu. 1982’de tutuklandı.

1986’da İHD’nin kurucuları arasında yer aldı. Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB) Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı seçildi.

2005’te de Norveç Yazarlar Birliği’nin Norveç Kültür Bakanlığı’yla birlikte verdiği “İfade Özgürlüğü Ödülü”ne layık görüldü.

Uzun yıllar PKK yanlısı Özgür Gündem gazetesinin yazarlığını ve danışma kurulu üyeliğini yaptı.




HABER

'Örgüte yönetici yetiştiriyor' iddiası
30 Ekim 2011

İSTANBUL polisi KCK operasyonu kapsamında 49 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Prof.Dr. Büşra Ersanlı’nın yanı sıra yayıncı Ragıp Zarakolu da bulunuyor. İddiaya göre sözde Siyaset Akademileri bizzat örgütün elebaşı Öcalan’ın talimatı ile kuruldu. İstanbul ’da sokaklara dökülerek eylem yapan militanların ifadelerinde elde edilen bilgiler doğrultusunda polis, eylem talimatlarının sözde Siyaset Akademileri ’nden verildiğini tespit etti.

Siyaset akademilerinde sözde yönetici adaylarına eğitimin yanısıra özellikle İstanbul’da düzenlenen sokak eylemlerinin talimatlarının da verildiği polis tarafından tespit edildi.

Deniz Zarakolu tutuklanmıştı

Gözaltına alınan Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı ve Evrensel yazarı, yayıncı Ragıp Zarakolu’nun oğlu Deniz de bir önceki operasyon kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmıştı.




HABER

Ersanlı ve Zarakolu tutuklandı
1 Kasım 2011
KCK davası kapsamında gözaltına alınan Ragıp Zarakolu ile Prof. Dr. Büşra Ersanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile Belge Yayınları yetkilisi Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 23 kişi tutuklandı.

Savcılıkça tutuklanmaları istemiyle gönderilen 47 şüpheliden, aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile Belge Yayınları yetkilisi Ragıp Zarakolu'nun da bulunduğu 24 kişinin nöbetçi İstanbul, 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ifadesi alındı.

Mahkeme, Ersanlı ve Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 23 kişinin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçunun niteliği, mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme 1 kişiyi de serbest bıraktı.

Mahkemenin kararının şüphelilere okunmasının ardından, şüpheliler ve avukatları alkışlı protestoda bulundu.

Bu şüphelilerin savcılık ve mahkemedeki işlemleri yaklaşık 28 saat sürdü.

Öte yandan, şüphelilerin çokluğu göz önüne alınarak, görevlendirilen ikinci hakim tarafından ifadeleri alınan 23 kişinin işlemleri ise halen devam ediyor.
Dün sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 50 şüpheliden 3'ü savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Tutuklanan 44 kişi cezaevine gönderildi

PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan 44 kişi cezaevine gönderildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, sevk edildikleri İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliği tarafından sorgulanmalarının ardından tutuklanan, Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Belge Yayınları yetkilisi Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 44 kişi, adliye bahçesinde bekletilen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait 3 midibüse bindirildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılan şüpheliler, Bakırköy ve Metris cezaevlerine götürüldü.




HABER

Şebeke'den Nobel tezgahı
3 Şubat 2012

Tutuklu yayıncı ve insan hakları savunucusu Ragıp Zarakolu, Nobel Barış Ödülü için önerildi.

Radikal'in haberine göre, İsveç’te Sol Parti Milletvekilleri Amineh Kakabaveh, Jens Holm, Bengt Berg, Siv Holma, Marianne Berg, Çevre Partisi Yeşiller milletvekilleri Jan Lindholm ve Valter Mutt merkezi Oslo’da bulunan Nobel Barış Komitesi’ne başvurarak, 2012 yılı Nobel Barış Ödülü’nün Ragıp Zarakolu’ya verilmesini önerdi.

İsveçli parlamenterler, Nobel Komitesi’ne yaptıkları başvuruda Ragıp Zarakolu’nun uluslararası alanda tanınmış basın ve düşünce özgürlüğünün sembolü bir insan hakları savunucusu olduğunu vurguladı. Başvuruda, Zarakolu’nun bugüne dek bu çabalarından dolayı pek çok ödül aldığı hatırlatıldı.





HABER

Zarakolu’na 15 yıl
19 Mart 2012

193 şüphelinin yer aldığı KCK soruşturmasına ilişkin iddianame tamamlandı. “Örgüt yöneticiliği”yle suçlanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın örgüt yöneticiliğinden 22,5 yıla, Ragıp Zarakolu'nun “örgüte yardım etmek” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istendi.




HABER

Büşra Erşanlı'ya ağır suçlamalar
Milliyet 3 Nisan 2012

PKK'nın şehir yapılanması iddiasıyla yürütülen KCK soruşturmasına ait iddianame 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İstanbul Özel Yetkili 15. Ağır Ceza Mahkemesi 2400 sayfalık KCK iddianamesini kabul etti. Sanıklardan Büşra Ersanlı için 22,5 yıl Ragıp Zarakolu için 15 yıl hapis cezası istendi. İddianamede 147'si tutuklu 193 sanık yer alıyor. Sanıklardan Ersanlı'nın da aralarında bulunduğu 51'i "terör örgütü yöneticiliği' iddiasıyla 142 sanık ise örgüte üye olmak suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak. Tutuksuz 46 sanıktan 23'ü hakkında ise yakalama kararı bulunuyor. Mahkeme davaya ilişkin tensip zaptını henüz hazırlmazken duruşmanın Silivri Cezaevi Yerleşkesi içinde yer alan ve Balyoz Planı davasnın görüldüğü büyük duruşma salonunda Temmuz ayı başında yapılacağı öğrenildi.

193 SANIK YER ALIYOR

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen tarafından hazırlana iddianamede, aralarında KCK'nın yönetim kadrosunda bulunan kişiler ile akademik kadrosunda bulunduğu iddia edilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu'nun da içerisinde bulunduğu 147'si tutuklu 193 sanık yer alıyor. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Yayıncı Ragıp Zarakolu'nun terör örgütüne yardım ve yataklık etmek Büşra Ersanlı ise örgüt yöneticisi olmakla suçlanıyor.

İŞTE SAVCILIĞA GÖRE KCK'NİN İSKELETİ

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik hazırlanan ilk iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy birliği ile kabul edildi. İddianamede KCK’nın şeması da yer aldı.

KCK ŞEMASI

Şemada ‘PKK/KCK Öderliği’ başlığı altında Abdullah Öcalan’ın adı yer aldı. Öcalan’ın ardından ‘Yürütme’ başlığı altında ise Murat Karayılan ismi bulunuyor. Karayılan’dan sonra ise Sabri Ok geliyor.

KCK TÜRKİYE MECLİSİ SORUMLUSU SABRİ OK

KCK Türkiye Meclisi sorumlusunun halen Avrupa’da olan Sabri Ok olduğu, Sabri Ok’a bağlı olarak KCK Yürütme Kurulunun Nihat Oğraş, Kutbettin Yazbaşı ve Ali Durç’tan oluştuğu, bu yürütmeye bağlı olarak KCK İstanbul İl Yürütme sorumlusunun ise Mümtas Aydeniz olduğu kaydedildi. Aydeniz’e bağlı olarak faaliyet yürüten KCK İstanbul yapılanmasının Adalet Komisyonu, Sosyal Alan, Siyasal Alan, İdeolojik Alan, DÖKH ve Mali Alan şeklinde örgütlendiği vurgulanan iddianamede, bu örgütlenmenin Türkiye genelindeki tüm illerde aynı şeklide var olduğu, yine örgüt yöneticilerinin beyanına göre örneğin Hakkari’de KCK yapılanmasının tamamlandığı, hatta bu yapılanma nedeniyle Adli makamlara kimsenin gitmediği, uyuşmazlıkların örgütün KCK sistemi içerisindeki sözde yargılama makamlarınca yapılarak çözümlendiğine dikkat çekildi.

"ZORLA VERGİ TOPLUYORLAR"

Şüphelilerin toplantılarda özellikle 2011 yılı içerisindeki terör eylemlerinin ana gayesinin, toplumda kaos ve kargaşa oluşturmak suretiyle devleti aciz duruma düşürmek ve oluşturulması hayal edilen Kürdistan isimli özerk yapılanma konusunda masaya oturmaya zorlamak olduğunu açıkça beyan ettikleri de iddianamede yer aldı. İddianamede şu ifadeler yer aldı:“Terör örgütünün gerek şehir merkezlerindeki giderlerini karşılamak ve gerekse dağ kadrosundaki militanlarına lojistik destek sağlamak amacıyla KCK Sözleşmesine (Anayasası) dayalı olarak vatandaşlarımızın bir kısmını KCK vatandaşı olarak vasıflandırdığı ve bunlardan bu vatandaşlığın gereği olarak vergi aldığı, bu faaliyetin kamuoyuna Barış ve Demokrasi Partisinin kumbara, zarf ve sair adlarla aldığı bağış faaliyeti olarak yansıtıldığı, ancak işin özünün PKK/KCK terör örgütü adına zorla vergi toplama faaliyeti olduğu anlaşılmıştır."




HABER

KCK'da sürpriz tahliye
Zaman 10.04.2012

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya ilişkin İstanbul'da açılan 193 sanıklı dava kapsamında tutuklu olan 147 sanıktan, aralarında Ragıp Zarakolu'nun da bulunduğu 15'inin tahliyesi kararlaştırıldı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianamenin 3 Nisan'da kabul edilmesinden sonra düzenlenen tensip zabtında, davanın ilk duruşmasının 2 Temmuz 2012 günü Silivri Ceza İnfaz Kurumlarının bitişiğindeki büyük salonda yapılmasına karar verdi.

Duruşmaların kesintisiz olarak 13 Temmuz 2012 gününe kadar sürdürülmesini kararlaştıran mahkeme, TRT İstanbul Bölge Müdürlüğüne yazı yazarak iddianamenin okunması için 2 spikerin görevlendirilmesinin istenmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Ragıp Zarakolu, Evrim Öztürk, Muhsin Yenisöz, İrfan Hülaki, Lütfü Balbal, Ali Becerikli, Songül Karatağna, Nahit Onat, Zeynal Çelik, Zeki Elmas, Burhanettin Toprak, İsmail Zeybek, Yasin Yalçın, Cemalettin Gördegir ve Aleattin Güneş'in ''delil durumu, tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfının değişme ihtimalini'' göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

Aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın bulunduğu 132 tutuklu sanığın ise ''kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delil durumu, suçun vasıf ve mahiyetini'' dikkate alarak bu hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, 22 sanık hakkında çıkarılan yakalama kararının sonucun beklenmesini kararlaştırdı.






Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Trabzon'un Kültürel Yüzü
   Lozan Delegeleri
   İdlib şehitleri
   BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
   Afrika Kitaplığı
   Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
   Teröre karşı 1071 akademisyen
   Irak’ta Türkmen Partiler
   Millî Birlik Komitesi Üyeleri
   KKTC Başbakanları

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım


   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



[email protected]

Etimesgut Vergi Dairesi
11512253662
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
Powered By Webofisi.com