Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da



Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Ufuk Tezcan

elektrik elektronik mühendisi



Hendek ilçesindeki bir klima fabrikasının Ar-Ge bölümünde çalıştı. Elektrik Elektronik Mühendisi. 31 yaşında. Apple firmasının geliştirdiği “Ipad” adlı tablet bilgisayarı merak ederek parçaladı. Parçaladığı tablet bilgisayardan yola çıkarak bir araya getirdiği bilgisayar parçalarıyla ilk tabletini üretti.

Kısa süren Ar-Ge sürecinin ardından anakartı, yazılımı ve dizaynı kendisine ait olan bir tablet bilgisayar geliştirdi. Seri üretime geçmek için KOSGEB'ten 500 bin liralık Ar-Ge inovasyon desteği aldı.

Yer çekimi kuramının mucidi Isaac Newton'un adından esinlenerek “Izec” adını verdiği tablet bilgisayarların üretimine geçti.




HABER

Türk mucidin büyük başarısı
15 Kasım 2011

Sakarya'da incelediği tablet bilgisayardan yola çıkan elektrik elektronik mühendisi, dizaynı, anakartı ve yazılımı kendisine ait olan tablet bilgisayar geliştirdi. Hendek ilçesindeki bir klima fabrikasının Ar-Ge bölümünde çalışan Elektrik Elektronik Mühendisi Ufuk Tezcan (31), Apple firmasının geliştirdiği “Ipad” adlı tablet bilgisayarı merak ederek parçaladı. Parçaladığı tablet bilgisayardan yola çıkarak bir araya getirdiği bilgisayar parçalarıyla ilk tabletini üreten Tezcan, büyük oranda yerli bir ürün geliştirmek için çalışmalara başladı.

Kısa süren Ar-Ge sürecinin ardından anakartı, yazılımı ve dizaynı kendisine ait olan bir tablet bilgisayar geliştiren Tezcan, seri üretime geçmek için KOSGEB'ten (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) 500 bin liralık Ar-Ge inovasyon desteği aldı.

Yer çekimi kuramının mucidi Isaac Newton'un adından esinlenerek “Izec” adını verdiği tablet bilgisayarların üretimine geçen Tezcan, piyasadaki benzerlerinin yarı fiyatına sattığı ürünlerle aylık 700 adetlik üretim kapasitesine ulaştı. Tezcan, üretimini geliştirmek için KOSGEB'ten 1 milyon liralık kredi bekliyor.

Tezcan, yaptığı açıklamada, 2001'de Başkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olduğunu, 4 yıl boyunca Hendek ilçesindeki bir klima fabrikasının Ar-Ge bölümünde çalışmaya başladığını söyledi.

Fabrikadaki 4 yıllık çalışmasının ardından Apple firmasının piyasaya çıkardığı bir tablet bilgisayarı merak ederek parçaladığını kaydeden Tezcan, “Tabletin içinde ne var ne yok derken bu işe girdik açıkçası. 'Netbook'u tablete çevirebilir miyiz?' diye çalıştık. Toplama parçalarla tablet bilgisayar geliştirdim. İlk ürünü piyasadan aldığımız parçalarla yaptım. Bu ürünü de belirli fiyatlarla satmaya başladık. Daha sonra yazılımı, anakartı ve dizaynı bana ait olan bir tablet bilgisayar geliştirdim” dedi.

Türkiye'deki bilgisayar üreticilerinin hazır parçalarla bilgisayar ürettiklerini iddia eden Tezcan, bu nedenle Türkiye'deki üreticilerin tablet bilgisayar sektörüne girmediklerini öne sürdü.

Geliştirdiği tablet bilgisayarda android tabanlı yazılım kullandığını kaydeden Tezcan, “Android sistem bilgisayar mantığını çökertti ve yeni bir mantık oluşturdu. 'Harddiski oradan, işlemciyi belirli bir firmadan' şeklindeki tekelleri kırdı. O yüzden de fiyatı dörtte biri fiyatına geliyor. Bilinen yazılımın ürününü aldığınızda 4 katı fiyatına alıyorsunuz” diye konuştu.

Tezcan, ürettiği tablet bilgisayarda kullanılan yazılımı, plastik aksamı ve anakartı kendisinin geliştirdiğini belirterek, işlemci, sanal bellek, harddisk, kamera ve dokunmatik ekranı belirli üreticilerden temin ettiklerini belirtti.

Fiyat düşük, özellikler üstün

Tasarımını yaptıkları anakartı İstanbul'da, plastik aksamı Sakarya'da ürettirdiklerini bildiren Tezcan, Adapazarı'ndaki tesiste ürünlerin montajını, yazılım yüklemelerini ve testlerini yaptıklarını söyledi.

Tablet bilgisayarın kullanıcıları birçok yeni teknolojiyle tanıştırdığını ifade eden Tezcan, şöyle konuştu: “Ürünlerimiz 7 ve 10 inç boyutlarında. Tüketicilerin talebine göre farklı özellikler ekleyebiliyoruz. Ürünlerimizde navigasyon, kablosuz internet, 2 USB, 1 kulaklık, 1 HDMI çıkışı, mikrofon girişi ve 2 megapiksellik entegre kamera bulunuyor. Piyasadaki aynı ürünün fiyatı 700 lira, bizim 7 inç boyutundaki ürünümüz ise 200 liradan 400 liraya kadar değişiyor. Piyasadaki ürünlerin standart hafızaları 4 GB ama biz ürünlerimize 8 GB'lık hafıza koyduk. Bu ürünlerin işlemci hızı da 800 Mhz. Ayrıca, piyasadaki ürünlerin şarjı 4 saat gidiyor, ürünlerimizin şarjı ise 8 saat dayanıyor.

Ekran Güney Kore'den, pili de Çin'den geliyor. Çoklu dokunmatik ekrana sahip. Ürünümüze Isaac Newton'dan esinlendiğimiz için 'Izec' adını verdik. Uluslararası pazarlara satarız diye, uluslararası kabul görebilecek bir isim üzerinde çalıştık. Ayda 600-700 adet tablet üretiyoruz.”

Tezcan, CEBIT Bilişim Fuarı'na da katıldıklarını belirterek, Arap iş adamlarıyla ihracat konusundaki görüşmelerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.









Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Trabzon'un Kültürel Yüzü
   Lozan Delegeleri
   İdlib şehitleri
   BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
   Afrika Kitaplığı
   Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
   Teröre karşı 1071 akademisyen
   Irak’ta Türkmen Partiler
   Millî Birlik Komitesi Üyeleri
   KKTC Başbakanları

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım


   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



[email protected]

Etimesgut Vergi Dairesi
11512253662
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
Powered By Webofisi.com