1958 yılında Rize'de doğdu. Orta öğrenimini Kabataş Erkek Lisesi’ nde tamamladı. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Tekirdağ Meslek Yüksek Okulu Pazarlama İktisat Bölümü’ nü birincilikle bitirdi.
1981 yılında Erzincan’da kısa dönem olarak askerlik görevini tamamladı. Evli ve bir çocuk babası.
BAYRAMOĞLU’ nun ticari faaliyetleri:
1.Filiz Çay San. Tic. A.Ş. (Çay imalatı) Yön. Kur. Bşk. 2.Bayramoğlu Madencilik, Kimya A.Ş. (Madencilik) Yön. Kur. Bşk. 3.SPAG Stratejik Planlama, Ar-Ge A.Ş. (Ar-Ge, eğitim faaliyetleri) Yön. Kur. Bşk. 4.Cotton & Beyond Apparel Group Co. (Tekstil ihracatı) Yön. Kur. Bşk. 5.BAB Dış Tic, Tekstil, İnş. Ltd. Şti. (Tekstil imalatı, inşaat ve dış tic.) Genel Müdür
Diğer sosyal faaliyetleri:
1. BJK Genel Kurul Üyesi (14 sene) 2. Rizespor Üyesi (3 sene yöneticilik yaptı) 3. Kasımpaşaspor Üyesi (4 sene yöneticilik yaptı) 4. Rizeliler Vakfı Üyesi 5. İlim-Yayma Cemiyeti Üyesi
HABER
MÜSİAD Genel Kurulu Yapıldı Ali Bayramoğlu Yeniden Genel Başkan
MÜSİAD'dan uyarı Yeni Şafak 29 Nisan 2001
Büyük vaadlerle işbaşına gelen 57. hükümeti 'gaflet, dalalet ve hıyanet' içinde olmakla suçlayan MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu, tedbir alınmadığı takdirde yeni bir krizin kapıda olduğunu söyledi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'nin Polat Renaissance Hotel'de düzenlenen 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılan iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimleri hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu. MÜSİAD Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, hükümeti, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ndeki sözlerine atıfta bulunarak, 'gaflet, dalalet ve hıyanet' içinde olmakla suçlarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da 'bugün borç alan, yarın emir alır' mantığını hatırlatarak, ülkenin bağımsızlığının tehlikeye düşmesinden korktuğunu ifade etti.
Son 10 seneyi, "Bazı istisnalar hariç, sadece pardonlarla geçirdik, duvarlara tosladık" diyerek özetleyen Bayramoğlu, büyük umutlarla ve vaadlerle kurulan 57. hükümetin bütün çıkışı rant ekonomisinde ve yurtdışından kredili kaynak bulmada aradığını ifade etti. Hükümetin, kamuoyu vicdanında birçok şaibeye bulaştığını savunan Bayramoğlu, "Maalesef dağ fare doğurdu. Para basmak yok. Konsolidasyon yok. Üretim yok. Kısır faiz döngüsüyle borçlanmaya devam. Her zaman olduğu gibi gördük ki; o güçlü statükonun fikri neyse, Derviş'in de zikri oymuş" dedi.
Sonbaharda yeni kriz MÜSİAD'ın tüm ekonomik çözüm önerilerini ve yeni programla ilgili değerlendirmelerini bir rapor halinde 10 gün içinde kamuoyuna sunacaklarını bildiren Bayramoğlu, hükümetin istifası, reel ekonomiye dayalı program gibi çözüm önerilerinin dikkate alınmaması halinde, Türkiye'yi daha zor günlerin beklediğini söyledi. IMF ve Dünya Bankası'ndan gelen kaynakların kısa süreli bir rahatlamaya neden olacağını, ancak gerekli tedbirler alınmadığı takdirde sonbaharda aynı dertlerle yine karşı karşıya kalınacağını vurguladı.
Kutan: Hükümet istifa etmeli Genel kurulda son konuşmayı yapan FP Genel Başkanı Recai Kutan, Cumhur Ersümer'in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevinden istifa etmesinin yeterli olmadığını belirterek "Hükümet mutlaka en kısa zamanda çekilmelidir" dedi. Kutan, bugünkü toplantıda hükümet üyelerinden bir tekinin dahi olmadığını da vurgulayarak "Bunların milletin önüne çıkmaya ne güçleri yetiyor, ne de cesaretleri var" dedi.
Asıl kriz yönetimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise asıl krizin yönetim krizi olduğunu söyledi. Ülkenin dilenci haline getirildiğini belirten Erdoğan, "Bir zamanlar IV. Murat, saray kapısına borç istemeye gelenlerin 'bugün borç alan, yarın emir alır' mantığıyla boş çevrilmemesini istermiş. Şimdi bu mantığı biz tersine işletiyoruz. Korkuyorum; yarın talimatlar alacağız, emirler alacağız ve ülkemizin bağımsızlığı tehlike altına girecek. Bundan endişe ediyorum" dedi. Türkiye'nin kalkınması için her şeyin ülkede mevcut olduğunu anlatan Erdoğan, "Ekonomik ve siyasi hatalar yüzünden yetişmiş insanımız yurtdışına kaçıyor. Bunları kaçıranları, beyin göçüne neden olanları lanetliyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.
HABER
Çözüm: üretim, istihdam, ihracat Türkiye 11 Mayıs 2001
MÜSİAD Genel Başkanı Ali Bayramoğlu : ''Türk Telekom; önce yönetim yapısı özelleştirilip, ardından belli bir kısmı yabancılara olmak üzere Türk kamuoyuna sunularak, değerinin çok üstünde satılabilir''
İSTANBUL-10.05.2001 TSI 15:00 Bayramoğlu, hazırladıkları ''Türkiye Ekonomisi 2001'' başlıklı raporu, düzenlediği bir toplantıyla kamuoyuna açıkladı. Yeni ekonomik programda reel ekonomiye, üretime, istihdama, ihracata yönelik bir plan olmadığını savunan Bayramoğlu, yine kısır döngü ile borçlanma mekanizmasına devam edildiğini iddia etti.
HABER
MÜSİAD: "Sorunlar radikal önlemlerle çözülebilir" Milliyet 4 Haziran 2001
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, Türkiye’nin çok ciddi ekonomik krizle karşı karşıya bulunduğunu, yaşanılan sorunların radikal önlemlerle çözüme kavuşturulabileceğini söyledi. Bayramoğlu, Kahramanmaraş’ta düzenlenen "Türkiye’nin Ekonomik Meseleleri ve Çözüm Önerileri" konulu konferansta, "1960-1980 yılları arasında, Türkiye’nin kaynakları bazı güçlü lobilere aktarılarak zengin edildi. 1980’den sonra da oluşan bu sermayenin telkinleriyle, üretim yerine başka modellere ve geri dönüşü olmayan yatırımlara ağırlık verildi" dedi. Bunun sonucunda, devletin başına faiz belasının getirilmesiyle, sürekli borçlanıldığını ve bugünkü acı tabloya gelindiğini belirten Bayramoğlu, şöyle devam etti: "Gelinen noktada ilk olarak faiz illetinden devletin kurtarılması gerekir. Radikal önlemler alınıp ekonomik sorunlara çözüm bulunmaması durumunda, daha ciddi krizlerle karşılaşabiliriz. Daha büyük bir kriz yaşamamak için bir kaç ay içinde gerekli tedbirleri almak zorundayız. Aksi takdirde sonbaharda üçüncü bir krizle karşılaşabiliriz. Kriz tellallığı yapmıyoruz. Ancak, rakamlar bunu gösteriyor. Türkiye, çok hassas konumda bulunuyor. Ekonomik sorunlar çözümsüz değil. Karamsar olmaya gerek yok. Yeter ki, yapmamız gerekenleri yapabilelim. Türkiye, radikal önlemlerle 3 ayda stabile olur. Türkiye’de bunu yapacak dinamik yapı mevcut."