Ana Sayfa Kategoriler Editör İletişim  

   Alfabetik Arama
A B C Ç D
E F G H I
İ J K L M
N O Ö P R
S Ş T U Ü
V Y Z



   Ekstra
     müstear isimler
     peygamberler
     Asr-ı Saadet'te Türkler
     basında biyografi.net
     Biyografi Nedir?
     neden biyografi.net
     sizin biyografiniz
     cv nasıl hazırlanır ?
     genel biyografi kitapları
     takma adlar
     editör



 Linkler 
   Biyografi Tv
   facebook/Biyografi Net
   twitter.com/biyografinet
   Biyografi Atölyesi
   boğazdaki aşiret
   biyograf
   biyografi kitabı
   mahmut çetin yazıları
   www.biyografianaliz.net
   biyografimarket.com

   Biyografi Arama

  

isim ara soyadı ara
 
   
   

     Biyografi Market İçerik  
KİTAP BİYOGRAFİ
 Portre Anlatı
 Günlük
 Biyografi Dosya
 Mektup
 Kronoloji
 Kim Kimdir
 Anı-Hatırat
 Otobiyografi
 Biyografi Genel
 Şecere
 Biyografik Araştırma
 Gezi-Seyahat
 Biyografik Roman
 Biyografik Şiir
FOTOĞRAF
 Görsel Kitap
 Biyografik Fotoğraf
 Şehir Fotoğraf
 Tarihi Eser Fotoğraf
  SAHAF KİTAP
  KAYNAKÇA
 Kaynak Tarama-Kupür
 Bibliyografya
 DVD-CD-VCD
 Biyografi Belgesel
 KİTAP GENEL
 Türkçe Dil Öğretimi
 Kaynak-Çeviri

Daha Fazlası BiyografiMarket.com'da


Facebook da paylaş Twitter da paylaş Live da paylaş

Coybarlı Osman  Gültekin

Yusufeli Belediyesi Eski Başkanı


malul gazi


Coybarlı Osman Gültekin (Panta Osman)



Yusufeli’nin Esendal köyü Akarsu (eski adı: Coybar) mahallesindendir.

Birinci Dünya Savaşı'nın başından sonuna kadar savaştı. Yedi yerinden yara alarak omuzları delik deşik oldu. Savaş malûlü olarak maaş almaya başladı.

1927-1934 arasında Yusufeli kaymakamları hem kaymakamlık hem de belediye başkanlığı görevini bir arada yürütüyorlardı. 1934 yılında yerel seçimlerde Coybarlı Osman Gültekin (Panta Osman) Yusufeli Belediye Başkanlığını kazandı. Yusufeli Belediyesi'nde seçimle göreve gelen ilk belediye başkanı oldu.

1956 yılında 80 yaşlarındayken Artvin-İskebe’de vefat etti.




HAKKINDA YAZILANLAR

Yusufeli Belediye Başkanları

Taner Artvinli’nin Yusufeli Külliyatında ilçenin mahalli idareler yapısına dair değişik bilgiler eyer verilyor.

Bu bilgilerden bazıları şöyle: 1892 yılında kaza merkezi Öğdem'den Ersis (Kılıçkaya) nahiyesine taşındı ve kaza merkezi Ersis oldu. İlçe Ersis'e taşındıktan yedi yıl sonra ilk defa belediye teşkilatı kuruldu. 1899 yılında Ersis'te kurulan Kiskim Belediyesinin ilk belediye başkanı Ersisli Gümrükçü Mehmed Salih Efendi idi. Azaları da Hüseyin Pehlivan, Abdullah Ağa ve Hüseyin Ağa idiler.

1914 yılında ilçenin Kiskim olan adı Yusufeli olarak değiştirildi. İlçe merkezi 1926 yılında Ersis'ten tekrar Öğdem'e taşındı. Bu taşınmada resmi dairelerin bir kısmı Öğdem'e götürülememişti. Yeni ilçe merkezi Öğdem'de devlet teşkilatlanması birkaç yıl içerisinde tamamlanabilmişti. Bu taşınmada, Ersis'teki belediye teşkilatı taşınmadı, Ersis Belediyesi adıyla kasaba belediyesi olarak varlığını sürdürdü. 1927 yılında Öğdem'de Yusufeli Belediyesi adıyla yeniden ayrı bir belediye teşkilatı kuruldu, ancak 1934 yılına kadar belediyeyi seçimle göreve gelmiş belediye başkanları değil, kaymakamlar yönetti.

1927-1934 arasında Yusufeli kaymakamları hem kaymakamlık hem de belediye başkanlığı görevlerini bir arada yürütüyorlardı. 1934 yılında yerel seçimlerde Coybarlı Osman Gültekin (Panta Osman) Yusufeli Belediye Başkanlığını kazanarak Yusufeli Belediyesinde seçimle göreve gelen ilk belediye başkanı oldu.

İlçe Merkezi 1950 yılında bugün ki yerine taşınınca belediye teşkilatı da aynı yıl bugün ki yerine taşındı. Yusufeli’nin imar planı 1955 yılında planlandı.

Yusufeli Belediye Başkanları

Panta Osman lakabıyla bilinen Osman Gültekin, Yusufeli Belediyesi'nin ilk belediye başkanıdır.
Esendal köyünün Coybar mahallesindendir. Birinci Dünya Savaşı'nda, milis subay olarak savaşın başından sonuna kadar savaştı ve yedi yerinden yara alarak omuzları delik deşik oldu. Savaş malûlü olarak maaş alanlardandı. 1934-1940 yılları arasında Yusufeli Belediye Başkanlığı yaptı. Sonraki yıllarda İl Genel Meclis Üyeliği de yapan Gültekin, Artvin il merkezine yerleşti ve burada ticaretle uğraştı. 1956 yılında 80 yaşlarında iken Artvin İskebe'de öldü.

Osman Ziya İrmiş

1893'te Esendal köyünde doğdu. Birinci Dünya Savaşında Deli Halit Paşa'nın komutasında milis subay olarak savaştı. Doğu Anadolu, Ruslardan temizlenince Yüzbaşı rütbesi ile terhis oldu. Halit Paşa'nın Ankara'ya gelmesi yolundaki ısrarlarına rağmen Artvin'den ayrılmadı. 1940-1946 yılları arasında Yusufeli Belediye Başkanlığı yaptı. 1950'de Artvin'e yerleşti. 1968'de Artvin'de öldü.

HAFIZ ARSLAN

1922 yılında Öğdem'de doğdu. Çok genç yaşta Belediye Başkanlığına seçilen Arslan, 1946-1950 yılları arasında Belediye Başkanlığı yaptı. 1951-1954 yılları arasında bir siyasi partinin ilçe başkanlığını da yaptı. 1962'de de İl Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. 1957-1960 arasında il genel meclisi üyeliği yaptı. 4 yıl üst üste il genel meclisi daimi üyeliğine seçildi. Bir süre Kastamonu'da inşaat işleri ile uğraştıktan sonra Ankara'ya yerleşti. 17 Nisan 2006'da Ankara'da ölen Arslan, evli ve 4 çocuk babası idi.

ALİ ARSLAN

1922 yılında Öğdem'de doğdu. İlkokulu Öğdem'de ortaokulu Artvin'de bitirdi. 1937'de terzilik mesleğine başladı. 1950'de ilçe merkezi Öğdem'den şimdiki yerine taşınınca, Ahalt Mahallesine yerleştiler. 1950'de DP'den Yusufeli Belediye Başkanı seçilerek bu görevini 1960 ihtilaline kadar yürüttü. 11 Kasım 2004 tarihinde öldü. Evli ve dört çocuk babası idi.

Şerafettin Uslu

1931 yılında Öğdem'de doğdu. Öğdem ilkokulunu bitirdi. 1950 yılında terzilik mesleğine başladı. 1951'de askerliğini yapmak üzere İstanbul’a gitti. 1953'te terhis oldu ve İstanbul'da kalıp 1960'a kadar terziliğe orada devam etti. 1960'ta Yusufeli ilçesine dönerek, ertesi yıl AP Yusufeli İlçe Teşkilatını açtı. 17 Kasım 1963 tarihinde yapılan seçimlerde AP'den YusufeliBelediye Başkanı seçildi. 1968 seçimlerine kadar bu görevine devam etti. 1973 yılında İstanbul'a yerleşti. Pendik'te ikamet eden Şerafettin Uslu, evli ve üç çocuk babası.

Cemil Güngör

1929 yılında Oğdem köyünde doğdu. İlkokulu Oğdem'de, ortaokulu Yusu-feli'de ortaokul olmadığından Artvin'de okudu. 1945 yılında Eskişehir Lisesine kayıt yaptırdı fakat iki ay sonra ayrıldı. Eskişehir Belediyesi elektrik santralinde iki yıl tablocu olarak çalıştı. 1948 yılında Yusufeli'ye döndü. Askerliğini 1949-1951 yıllarında yaptı. 1952-1954 yılları arasında Yusufeli Maliyesinde memur olarak çalıştı. Bu görevinden istifa ederek sekiz yıl boyunca kamyon şoförlüğü yaptı. 1968 yılında Yusufeli Belediye Başkanı seçildi. 9 Aralık 1973'e kadar bu görevde kaldı. Bu tarihten sonra esnaflığa başladı. 1984 yılında seçildiği İl Genel Meclis Üyeliği görevini 1989 yılına kadar sürdürdü. Bu arada yedi dönem CHP Yusufeli İlçe Başkanlığı yaptı. 26 Eylül 2000 tarihinde ölen Güngör, evli ve on bir çocuk babası idi.

Ömer Erbaş

1929 yılında Ahalt Mahallesinde doğdu. 1949 yılında Edirne ve Balıkesir'de Jandarma Onbaşı ve Karakol Komutanı olarak askerliğini tamamladı. Askerliğinden sonra ticarete başladı. 1956'da Yusufeli Demokrat Parti İdari Heyetine seçildi. 1961 yılında Adalet Partisi kurucuları arasında yer aldı. 1973 yılında AP'den Yusufeli Belediye Başkanı seçildi ve 1977 yılı Aralık ayına kadar bu görevde bulundu. Bundan sonra ticaret hayatına devam etti. Geçtiğimiz yıllarda vefat etti.

Ali Erbaş

1927 yılında Yusufeli'nde doğdu. 1949 yılında Kars Cılavuz Köy Enstitüsü'nü bitirerek, yurdun çeşitli yerlerinde öğretmenlik yaptı. 10 yıl süreyle Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 1977 yılın da emekli oldu. Aynı yıl, 11 Aralık 1977 tarihinde Yusufeli Belediye Başkanı seçilerek 12 Eylül 1980 tarihine kadar Belediye Başkanlığı görevine devam etti. 23 Ekim 1996 tarihinde ölen Erbaş, Fransızca bilirdi ve 6 çocuk babası idi.
Ali Osman Arslan (Aralıksız Üç Dönem Belediye Başkanlığı Yaptı)

1930 yılında Öğdem'de doğdu. İlkokulu Öğdem'de bitirdi. Askere gidene kadar çiftçilikle uğraştı. Asker dönüşü 1955-1960 yılları arasında nakliyecilik yaptı. Yusufeli Orman İşletmesinde memurluk yaptı. Memurluktan ayrılıp yurdun çeşitli yerlerinde serbest çalıştıktan sonra Fransa'ya turist olarak gitti. Oturma izni alarak 26 ay Fransa'da işçi olarak çalıştıktan sonra yurda döndü ve yine yurdun çeşitli yerlerinde çalıştı. Yusufeli'ne döndü ve siyasetle yakından ilgilendi. 25 Mart 1984 tarihinde yapılan seçimlerde ANAP'tan Yusufeli Belediye Başkanı seçildi ve aralıksız üç dönem Yusufeli Belediye Başkanlığı yaptı. Yusufeli Ahalt Mahallesinde ikamet ediyor.

Yusuf Sağlam

1957 yılında Yusufeli'nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Yusufeli'nde, yüksek öğrenimini Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Ana Bilim Halında tamamladı. 1979 yılında öğretmenlik görevine başladı. Yurdun çeşitli yerlerinde görev yaptı. Yusufeli İmam-Hatip Lisesi Müdür Yardımcılığından 1992 yılında Yusufeli Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne atandı. Bu görevdeyken istifa ederek MHP'den Yusufeli Belediye Başkanlığına aday oldu ve 18 Nisan 1999 seçimlerinde Yusufeli Belediye Başkanı seçildi. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde MHP'den tekrar Yusufeli Belediye Başkanı seçildi ve iki dönem üst üste Belediye Başkanlığı yaptı. 2009'da MHP Artvin İl Başkanı oldu. Siyasi hayatına parti il başkanı olarak devam eden Sağlam, evli ve dört çocuk babası. Fransızca bilmektedir.

Eyüp Aytekin

1964 yılında Yusufeli'nin Çıralı köyünde doğdu. İlkokulu Çıralı'da, ortaokul ve liseyi Trabzon'da okudu. Trabzon imam Hatip Lisesi'nden sonra girdiği Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ilahiyat Fakültesini 1987 yılında bitirdi. Öğretmenliğe Antalya Elmalı imam Hatip Lisesinde başlayan Aytekin, 1991 yılında Yusufeli imam Hatip Lisesine atandı. Aynı yıl askere gitti, Iğdır Ticaret Lisesinde Yedek Subay Öğretmen olarak askerliğini tamamladı. 1992-1994 yıllarında Yusufeli imam Hatip Lisesi'nde görev yapan Aytekin, 1994-2003 yılları arasında da Yusufeli Çok Programlı Lisesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı. 2003 yılında Artvin Lisesi'ne müdür olarak atanan Aytekin, 2009 yerel seçimleri öncesi görevinden ayrılarak 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti'den Yusufeli Belediye Başkan adayı oldu ve seçimi kazandı. Evli ve üç çocuk babası.



Siz de biyografi.net'te yer alabilirsiniz
"
İyi ki, biyografi.net var!" 



biyografi.net
    İngilizce Biyografi
   English Biography

    ünlü kadınlar

   Nasreddin Hoca
  ben de biyografi.net'teyim
  fıkralardan seçmeler



   Makaleler
   Trabzon'un Kültürel Yüzü
   Lozan Delegeleri
   İdlib şehitleri
   BULGARİSTAN TÜRK YAZARLARININ BULGARCA ESERLERİ
   Afrika Kitaplığı
   Rusya'daki en etkili 100 Müslüman listesi
   Teröre karşı 1071 akademisyen
   Irak’ta Türkmen Partiler
   Millî Birlik Komitesi Üyeleri
   KKTC Başbakanları

  Biyografik Takvim
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

    Tanıtım

    Tanıtım


   İletişim
BİYOGRAFİ NET YAYINCILIK
Tel: 0542 235 72 49



[email protected]

Etimesgut Vergi Dairesi
11512253662
Tasarım: Nihat Çeliker www.webofisi.com  

 

Ana Sayfa İletişim Künye Bu Sayfayı Yazdır Sık Kullanılanlara Ekle E-ticaret
Powered By Webofisi.com